Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: πŸ₯Ά 543 naaimachines in 🏬 8 webshops

Naaimachine kopen? Wij helpen bij het maken van de juiste keuze!

Heb je altijd al je eigen kleren willen leren maken? Of wil je een naaimachine kopen om eenvoudige reparaties aan je kleding te kunnen doen? Met een van de naaimachines via onze website kun je meteen aan de slag! Op deze site bieden wij voor iedere beginner een passend instapmodel en voor elke gevorderde een geschikte geavanceerde elektronische naaimachine. Wil je meer weten over naaimachines voor je er één gaat uitzoeken? Lees dan eerst onze adviespagina.

Dit zijn de populairste naaimachines van dit moment:

Bestel je naaimachine online

Via deze website kun je een naaimachine kopen om bijvoorbeeld je kleding te repareren, maar je kunt er natuurlijk ook zelf kleding mee maken. Een naaimachine, ook wel stikmachine genoemd, biedt optimale vrijheid om je eigen kledingstijl en creativiteit te ontwikkelen. Een mooie stof kiezen, een geschikt patroon uitzoeken en het kledingstuk in elkaar zetten met je eigen naaimachine, wat is er nu leuker dan dat? Naast standaard naaimachines vind je op deze pagina ook modellen die ook te gebruiken zijn als borduurmachine.

Het verschil tussen mechanische en elektronische naaimachines

Er zijn twee soorten naaimachines: mechanische naaimachines en elektronische naaimachines. Een mechanische machine is de klassieke naaimachine, waarbij de steken handmatig worden ingesteld. Meestal werkt dat heel gemakkelijk met een draaiknop. De meeste instapmodellen zijn dan ook mechanisch. Een elektronische naaimachine is computergestuurd. Dat maakt ze bijzonder nauwkeurig. Elektronische naaimachines zijn meestal voorzien van een groot aantal steekprogramma’s en een digitaal display. Via het display kies je de gewenste steek, waarna de passende steeklengte en -breedte automatisch worden ingesteld.

Wat betekent vrije arm?

Een van de termen die je veel zult tegenkomen wanneer je je verdiept in naaimachines, is de zogeheten vrije arm. Bij een machine met een vrije arm is een gedeelte van de naaitafel afkoppelbaar. Zo ontstaat er een kleiner naaioppervlak, waar bijvoorbeeld precies een mouw of broekspijp omheen past. Door de vrije arm te gebruiken bij het omzomen van mouwen en broekspijpen, loop je minder risico dat je deze per ongeluk dicht naait bij het afwerken van de zoom. Vaak is het afkoppelbare gedeelte van de naaitafel ook te gebruiken als opbergvakje voor accessoires.

Steekprogramma’s op de naaimachine

Een van de meest basale eigenschappen waarop naaimachines zich van elkaar onderscheiden, is het aantal steken. Deze worden ook wel steekprogramma’s of naaiprogramma’s genoemd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen nuttige steken, zoals de stiksteek en de zigzagsteek, en decoratieve steken. Bij iedere machine wordt aangegeven wat het totale aantal steekprogramma’s is. In het algemeen geldt dat het aantal steken op een computergestuurde naaimachine vele malen groter is dan op een mechanische.

naaimachine-expert.nl
Logo