Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: πŸ₯Ά 543 naaimachines in 🏬 8 webshops

Alles over borduurmachines

Een borduurmachine kun je gebruiken om de mooiste motieven op stof te maken. Letters, sierlijke figuren en zelfs illustraties: het kan allemaal. Je hoeft dus niet meer zelf met naald en draad in de weer, want de borduurmachine borduurt het motief automatisch op de stof. Zo kun je je kleding en accessoires een extra persoonlijk accent geven. Meer weten over deze bijzondere machines voor je tot de aankoop overgaat? Hieronder lees je alles over borduurmachines.

Populaire borduurmachines op Bol.com

De mooiste borduurmotieven

Borduurmachines zijn standaard voorzien van een groot aantal borduurmotieven. Vaak kun je kiezen uit meer dan 200 motieven! Sommige machines worden geleverd met extra software, waarmee je de naaipatronen eenvoudig kunt bewerken.

Met behulp van de gratis borduursoftware kun je bijvoorbeeld borduurpatronen verklein, vergroten of kleine wijzigingen doen. Bij sommige borduurmachines krijg je zelfs software om zelf patronen te ontwerpen.

Borduurpatronen overzetten via USB

Om te gebruik te kunnen maken van de extra software, zijn veel borduurmachines voorzien van een USB-aansluiting. Sommige modellen kunnen via een USB-kabel op een computer worden aangesloten, anderen werken daarnaast ook met een USB-stick.

In de tekst wordt aangegeven op welke manier de betreffende machine werkt. Wanneer er geen USB-stick wordt meegeleverd, moet de machine dus in de buurt van een computer of laptop staan.

Inclusief borduurringen

Bij een borduurmachine krijg je één of meer borduurringen. Net als bij een klassieke, houten borduurring die je vroeger misschien wel gebruikte, zorgt deze ring ervoor dat de stof gespannen wordt. Vaak worden meerdere ringen in verschillende formaten meegeleverd, zodat je de grootte van de ring kunt afstemmen op het borduurpatroon.

Bij iedere borduurmachine wordt aangegeven hoeveel borduurringen er worden meegeleverd en hoe groot ze zijn. Vaak is het na een upgrade van de machine ook mogelijk om extra ringen aan te schaffen.

Letters borduren en meer

Bij iedere borduurmachine wordt aangegeven uit hoeveel borduurmotieven je kunt kiezen. Met veel machines is het mogelijk om ook letters te naaien, zodat je bijvoorbeeld een naam of tekst op een kledingstuk kunt borduren. Ook is deze functie handig voor het maken van een monogram. Vaak kun je kiezen uit verschillende lettertypes.

Naaimachine en borduurmachine in één

De meeste borduurmachines kunnen niet alleen borduren, maar kun je ook gebruiken als ‘gewone’ naaimachine voor bijvoorbeeld het naaien van kleding. Wil je meer weten over de functies en mogelijkheden van naaimachines? Bekijk dan deze informatiepagina.

naaimachine-expert.nl
Logo